Van de week was Myra van der Lubbe op de radio en sprak over haar nieuwe programma:
‘Maak van je shit een hit’. Ik was onder de indruk van haar manier om met haar ‘shit’ om te gaan. Wow, wat knap. En soms kún je het niet alleen oplossen en heb je hulp, of een zetje nodig. In die week waren er verschillende mensen die mij vroegen: “Ik zit even vast, kan je mij helpen?” Vaak startte het gesprek over de hoeveelheid werk, het overzicht en de samenhang die niet meer ervaren werd. En dan komt er nog iets bij! Externe factoren die maken dat iemand merkt dat het anders moet. Dat vind ik altijd heerlijke gesprekken. Door te starten bij het probleem dat ervaren wordt. Dan help ik om inzicht en enige ordening in de ervaren druk(te) scheppen. Dit zorgt vaak al voor enige ruimte. Om vervolgens stil te staan bij: “Wat wil jij?”
Wat wil ik…..? Ja. Waar zit jouw energie, waar ben jij goed in, welk werk voor klanten maakt jou het meest trots? Als mensen voor hun eigen talenten en wensen gaan staan en beseffen dat daar hun invloed ligt, staan mensen weer ‘aan’. Het werk, de dingen die op je af komen in het leven, ‘de shit’. Je hebt het niet altijd in de hand. Maar wel hoe jij ermee om gaat. Te blijven werken aan wat jij graag wil, jouw dromen. Dankzij of ondanks de shit.
Mensen vragen me vaak: “Wat doe je nu precies?” Deze week heb ik daar weer een extra stukje van het antwoord op gevonden. Ik ondersteun zorgorganisaties en mensen om van hun shit een hit te (blijven) maken. Dank je wel Myra. Ik heb inmiddels kaartjes voor je voorstelling gekocht.